Täydentävät työt

Julkisivukorjauksiin liittyy usein myös muita kiinteistön ylläpitoon tai asumismukavuutta tai turvallisuutta parantavia toimenpiteitä.

Olemme luoneet vakiintuneiden yhteistyökumppanien kanssa mahdollisuuden toteuttaa myös kaikki erikoisosaamista vaativat työt osana suurempaa korjauskokonaisuutta.


Vesikatot

Kunnossa oleva katto on koko kiinteistön hyvinvoinnin perusta. Katto ja kattovarusteet tarvitsevat jatkuvaa seurantaa ja huolenpitoa. Usein havahdutaan vasta sitten, kun ensimmäiset vesivahingot on tapahtunut. Korjaus vaihtoehtoja on monia, esim. vanhojen kattojen pinnoittaminen tai katteiden kokonaan uusiminen.


Viemäröintityöt

Mikäli on aihetta epäillä salojien kuntoa tai ne puuttuvat kokonaan, kannattaa asia hoitaa muiden korjaustöiden yhteydessä, myös sadevesiviemäröintien puuttuminen on järkevää toteuttaa samalla.Katokset ja lipat

Yleisenä muiden rakenteiden suojauksena käytettävänä vaihtoehtona käytetään erillaisia suojaavia katoksia ja lippoja esim. ylimmäisten parvekkeiden päälle asennettavat lipat / katokset, sisäänkäyntien yhteyteen suunnitellut lipat / katokset sekä uudet jäte- tai pyörä-katokset ovat myös yleisiä lisäyksiä muiden korjaustoimenpiteiden yhteydessä.


Ikkunat ja ovet

Usein julkisivukorjausten yhteydessä kunnostetaan tai uusitaan myös kiinteistön ikkunat, parveke- ja sisäänkäynti-ovet. Suunnittelija määrittelee kohteeseen sopivat tuotteet, joilla pyritään parantamaan energiataloutta ja käyttömukavuutta.


Parvekekaiteet ja lasitukset

Usein parvekkeiden korjauksen yhteydessä uusitaan parvekekaiteet ja parvekkeet lasitetaan. Suunnittelija määrittelee uusien kaiteiden materiaalit ja ulkonäön.

Parvekkeiden lasittamisella on suuri merkitys parvekerakenteiden säilyvyyteen ja käyttömukavuuteen. Lasitukset pienentävät tutkimusten mukaan parvekkeiden kosteusrasitusta. Lasituksien seurauksena parvekekorjauksien käyttöikä sekä parvekkeiden kokonaiskäyttöikä pitenevät.


Sähkötyöt

Yleisiä sähkötöitä joita on liitetty julkisukorjausten yhteyteen:

- valaisimien uusiminen ja lisääminen

- sadevesijärjestelmän lämmitys

- antennijärjestelmän uusiminen

- ulko-ovien sähköistykset ja automaation asennukset

- savunpoistojärjestelmien asennukset


Sadevesijärjestelmät

On melko tavanomaista uusia sadevesijärjestelmät julkisivukorjauksen yhteydessä. Uudet kourut ja syöksyt lämmityksineen estävät uusien vesivuotovahinkojen syntymiset juuri korjattuihin julkisivupintoihin.